Ресторанската понуда преку разновидноста на карти за избор на услуги во угостителството

Sazdova, Julijana (2016) Ресторанската понуда преку разновидноста на карти за избор на услуги во угостителството. Masters thesis, University of Goce Delcev.

[img]
Preview
Text
Ресторанската понуда преку разновидноста на картите за избор на услуги во угостителството.pdf

Download (3017Kb) | Preview

Abstract

Краток извадок За развој на туризмот големо влијание има и угостителството, овие две стопански дејности се меѓусебно тесно поврзани и се надополнуваат една со друга. Од друга страна, тие се едни од стопанските гранките кои многу бргу се прошируваат во областа на услужната индустрија. Процесот на подготвување и послужување на јадења и пијалаци е производствено услужен процес на трудот и има услужен карактер. За поуспешно работење во областа на угостителството и туризмот неопходно е добро познавање и примена на картите за избор на услуги во угостителството. Од големо значање е да се знае како изгледаат картите за избор на услуги бидејќи тие се реклама од непроценлива важност и при нивното составување, дизајнирање не треба да се штеди бидејќи имаат одговорност за успехот кој го постигнува угостителскиот објект. Картите за избор на услуги се огледало на угостителскиот објект, душата на ресторанот и се официјален отчет за тоа што нуди угостителскиот објект. Клучни зборови: ресторани, листа на јадење, мени, дневна карта, винска карта, карта на пијалаци, барска карта

Item Type: Thesis (Masters)
Subjects: Natural sciences > Other natural sciences
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Vaska Zdravkova
Date Deposited: 23 Nov 2016 12:14
Last Modified: 23 Nov 2016 12:14
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/16639

Actions (login required)

View Item View Item