Српска книжевност-универзитетски учебник

Karanikolova-Cocorovska, Lusi (2016) Српска книжевност-универзитетски учебник. Универзитет „Гоце Делчев“, Штип, Македонија. ISBN 978-608-244-296-9

Full text not available from this repository.
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/535

Abstract

Универзитетскиот учебник по Српска книжевност е наменет за студентите што го слушаат предметот Српска книжевност во петтиот семестар на Катедрата за македонски јазик и литература, наставна насока, на Филолошкиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип. Учебникот брои вкупно 153 страници, А4 формат и содржи вкупно 44 поглавја. Работен e според акредитираната предметната програма по предметот Српска книжевност, кој, периодизациски го изучува српскиот литературен 19-ти век и речиси целата прва половина од 20-от. Тоа поточно значи дека во овој учебник (и во овој предмет) се изучува т.н. Нова и современа српска книжевност, заклучно со Иво Андриќ.

Item Type: Book
Subjects: Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Lusi Karanikolova
Date Deposited: 03 Nov 2016 12:54
Last Modified: 03 Nov 2016 12:54
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/16603

Actions (login required)

View Item View Item