Квалитет на амбиентален воздух-суспендирани честички (ПМ-10) во областа Тиквеш

Boev, Ivan and Mirakovski, Dejan and Hadzi-Nikolova, Marija and Boev, Blazo (2016) Квалитет на амбиентален воздух-суспендирани честички (ПМ-10) во областа Тиквеш. Geologica Macedonica, 4 (2). pp. 459-466. ISSN 0352-1206

[img]
Preview
Text
КВАЛИТЕТ НА АМБИЕНТАЛЕН ВОЗДУХ-СУСПЕНДИРАНИ ЧЕСТИЧКИ (ПМ-10) ВО ОБЛАСТА ТИКВЕШ.pdf

Download (9Mb) | Preview

Abstract

Во трудот се прикажани резултатите и интерпретациите на мерењата на квалитетот на амбиенталниот воздух во областа Тиквеш во периодот од 16.03.2015 до 22.03.2015 а кои се однесуваат на количината на присутните суспендирани честички (ПМ-10), нивниот хемиски состав одреден со методата на ICP-MS како и морфологијата и облиците на суспендираните честички со приемена на SEM-EDS техниката.

Item Type: Article
Subjects: Natural sciences > Earth and related environmental sciences
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Goran Tasev
Date Deposited: 28 Oct 2016 14:09
Last Modified: 28 Oct 2016 14:09
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/16564

Actions (login required)

View Item View Item