Музиката на Зографски видена низ детските цртежи на Олга Ѓоргиева

Skarik, Milica and Ivanova, Bisera and Sterjov, Petre and Gjorgieva, Olga (2016) Музиката на Зографски видена низ детските цртежи на Олга Ѓоргиева. [Performance]

[img] Text
muzikata-na-zografski-za-najmladite-vo-ramki-na-festivalot-modoars

Download (61Kb)
[img] Text
koncert-za-deca-vo-ramki-na-festivalot-modoars

Download (189Kb)
[img]
Preview
Text (ImageMagick conversion from image to application/pdf)
Плакат за детски концерт со музиката на Зографски и цртежите на Олга Ѓоргиева.pdf

Download (34Kb) | Preview

Abstract

На 3 мај 2016 во уметничката галерија „Даут Пашин Амам“ во Скопје се одржа концерт за деца со музиката на Томислав Зографски. На концертот настапија пијанистите Бисера Иванова и Петре Штерјов кои ги изведоа Минијатурите оп. 6 и оп. 11 и Суитата оп. 27 за соло пијано од Зографски. Музиката беше илустрирана со 120 детски цртежи на 8-годишната Олга Ѓоргиева. Концертот беше наменет за детска публика со цел да се направи спој меѓу музичката и ликовната уметност, односно звукот да се спои со цртеж. Модератор на концертот беше проф. д-р Милица Шкариќ. Концертот се одржа во рамките на фестивалот Модоарс поддржан од Министерството за култура на РМ.

Item Type: Performance
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Milica Skarik
Date Deposited: 26 Oct 2016 13:03
Last Modified: 26 Oct 2016 13:03
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/16524

Actions (login required)

View Item View Item