Информатички системи во угостителството и туризмот - практикум

Metodijeski, Dejan and Angelkova, Tanja and Cuculeski, Nikola (2016) Информатички системи во угостителството и туризмот - практикум. ISBN 978-608-244-327-0.

[img]
Preview
Text
Praktikum Informaticki sistemi vo ugostitelstvoto i turizmot.pdf

Download (736Kb) | Preview
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/556

Abstract

Практикумот е наменет за потребите на студентите на Факултетот за туризам и бизнис логистика за изготвување на вежбите и подготвување на испитот по предметот Информатички системи во угостителството и туризмот. Овој предмет се изучува на насоката Туризам како изборен предмет во четвртиот семестар на втора година, носи четири кредити и има фонд на часови 2+1+1. На насоката Гастрономија, исхрана и диететика се изучува како задолжителен предмет во четвртиот семестар на втора година, носи шест кредити и има фонд на часови 2+2+1. Содржината на практикумот ја опфаќа потребната материја за вежбите по предметот Информатички системи во угостителството и туризмот, според наставната програма на Факултетот за туризам и бизнис логистика. Предметната програма по предметот Информатички системи во угостителството и туризмот е составена од 12 предавања.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Dejan Metodijeski
Date Deposited: 02 Dec 2016 10:41
Last Modified: 02 Dec 2016 10:41
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/16510

Actions (login required)

View Item View Item