Безбедност и контролинг во туризмот и угостителството - практикум

Metodijeski, Dejan and Filiposki, Oliver (2016) Безбедност и контролинг во туризмот и угостителството - практикум. ISBN 978-608-244-329-4.

[img]
Preview
Text
Praktikum Bezbednost i kontroling vo turizmot i ugostitelstvoto.pdf

Download (649Kb) | Preview
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/554

Abstract

Практикумот е наменет за потребите на студентите на Факултетот за туризам и бизнис логистика за изготвување на вежбите и подготвување на испитот по предметот Безбедност во туризмот и угостителството. Овој практикум е од областа на туризмот и угостителството. Се состои од 12 вежби, што е во согласност со Наставниот план и програмата на Факултетот за туризам и бизнис логистика. Предметот Безбедност во туризмот и угостителството, за којшто е наменет практикумот, е задолжителен предмет на насоката Туризам, носи 6 кредити и се слуша во четврта година, седми семестар со неделен фонд на часови 2+2+1. На насоките Гастрономија, исхрана и диететика и Хотелско-ресторанска насока е изборен предмет, носи 4 кредити и се слуша во четврта година, седми семестар со неделен фонд на часови 2+1+1. Практикумот претставува основна литература во изучување на предметната програма од горенаведената наставна дисциплина. Материјалот во ракопис за практикумот е изложен концизно и прегледно со што е лесно разбирлив и совладлив од страна на студентите за кои е наменет. Содржината на практикумот ја опфаќа потребната материја за вежбите по предметот Безбедност во туризмот и угостителството, според наставната програма на Факултетот за туризам и бизнис логистика.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Dejan Metodijeski
Date Deposited: 02 Dec 2016 10:34
Last Modified: 02 Dec 2016 10:34
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/16506

Actions (login required)

View Item View Item