Натуризмот како дел од меѓународниот туризам

Jakovlev, Zlatko and Arnaudova, Blagica and Koteski, Cane (2016) Натуризмот како дел од меѓународниот туризам. In: Состојби и перспективи во туризмот, економијата и бизнис логистиката во Република Македонија, 28 May 2016, Stip, Macedonia.

[img]
Preview
Text
Naturizmot kako del od megunarodniot turizam.pdf

Download (983Kb) | Preview
Official URL: http://is.ugd.edu.mk/

Abstract

Овој труд ќе го посветам на натуризмот како дел од меѓународниот туризам. Во кратки црти ќе го објаснам поимот и значењето на термините натуризам, натуристи и натуристичко движење. Основањето на натуризмот, развитокот и реформите во натуризмот и натуристичкото движење ќе бидат опфатени во делот историја на натуризмот. Натуризмот како движење во општеството со тек на времето се менувало за што ќе се зборува во делот преродба на натуризмот и натуризмот денес. Балканските натуристички дестинации се посебно интересни за што ќе пишувам во делот посветен токму на нив. На крајот од ова дело ќе се објасни натуризмот, и неговиот развој во Македонија.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Cane Koteski
Date Deposited: 25 Oct 2016 13:37
Last Modified: 25 Oct 2016 13:37
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/16500

Actions (login required)

View Item View Item