Туристички знаменитости во северно-источен дел на Македонија

Koteski, Cane and Jakovlev, Zlatko and Soltirovska, Dragana (2016) Туристички знаменитости во северно-источен дел на Македонија. In: Состојби и перспективи во туризмот, економијата и бизнис логистиката во Република Македонија, 28 May 2016, Stip, Macedonia.

[img]
Preview
Text
Turisticki znamenitosti vo severoistocniot region na Makedonija.pdf

Download (607Kb) | Preview
Official URL: http://is.ugd.edu.mk/

Abstract

Северно источниот регион не е многу развиен, за разлика од другите, но тоа не значи дека нема вредни места за посетување. Напротив, природата не била себична во овој дел и навистина ако малку истржувате и ако сакате да се зголеми Вашето знаење ќе треба да дојдете тука. Да почнеме првин со легендата за Батко Ѓорѓија во Куманово, локалитет Зебарњак, Манастир Свети Јоаким Осоговски кој претставува синоним за Крива Паланка, локалитет Камени кукли-Куклица во Кратово итн. Со подобрување на патиштата, со заштита на знаменитостите, со обучен кадар и со голем маркетинг и промоција туризмот може да постигне поголем развој во овој дел и луѓето да се запознаат со богатствата кои ги нуди овој регион.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Cane Koteski
Date Deposited: 25 Oct 2016 13:36
Last Modified: 25 Oct 2016 13:36
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/16497

Actions (login required)

View Item View Item