Услови и перспективи за развој на туризмот во градовите Штип и Кочани и нивната околина

Jakovlev, Zlatko and Koteski, Cane and Spirtov, Darko (2016) Услови и перспективи за развој на туризмот во градовите Штип и Кочани и нивната околина. In: Состојби и перспективи во туризмот, економијата и бизнис логистиката во Република Македонија, 28 May 2016, Stip, Macedonia.

[img]
Preview
Text
Uslovi i perspektivi za razvoj na turizmot vo gradovite Stip i Kocani i nivnata okolina.pdf

Download (950Kb) | Preview
Official URL: http://is.ugd.edu.mk/

Abstract

Туризмот во источниот регион на Република Македонија е доста развиен, но некои од туристичките места не се доволно опфатени и не се доволно промовирани за развој на туризмот. За добро развиено туристичко место во Источниот регион можеме да кажеме дека е градот Берово и околината со сите негови атракции. Во нашиот труд, ние ќе ги опфатиме перспективите и условите за развој на источниот регион во градовите Штип, Кочани и нивната околина и ќе се обидеме да ги презентираме туристичките атракции кои ги нудат овие прекрасни места кои имаат потенцијал за развој на туризмот. Анимацијата е една од најважните сегменти за развој на туризмот. Анимацијата е сплет на спортско - рекреативни, културно - забавни и излетнички содржини и активности, кои посетителите ги мотивираат активно и динамично да партиципираат во нив за време на туристичкиот престој.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Cane Koteski
Date Deposited: 25 Oct 2016 13:32
Last Modified: 25 Oct 2016 13:32
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/16494

Actions (login required)

View Item View Item