Методи за проектирање на информациски системи во менаџментот

Gorgiev, Borjan and Bezovski, Zlatko (2007) Методи за проектирање на информациски системи во менаџментот. 2ри Август, Штип. ISBN 978-9989-909-58-0

[img]
Preview
Text
metodi-za-proektiranje-na-inf-sistemi-bg-zb.pdf

Download (460Kb) | Preview

Abstract

Историјата и развојот на методите за проектирање на информациските системи cе сврзани со борбата на две основни тенденции: силно структурирани и слабо структурирани методи. Методологијата е збир од процедури, техники средства, што им помагаaт на нејзинитe разработувачи во напорите да изградат нов информациски систем. Методологијата се состои од фази кои го водат разработувачот во неговиот избор на техники, кои се најсоодветни за секоја поодделна фаза на проектот и кои можат да му помогнат во планирањето, управувањето, контролата и оценката на проектите. Методите за проектирање и анализа на информациските системи создаваат адаптирани системи од елементи со истражување и усовршување на управувачките процеси на организациските системи.

Item Type: Book
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Zlatko Bezovski
Date Deposited: 13 Oct 2016 12:13
Last Modified: 13 Oct 2016 12:13
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/16424

Actions (login required)

View Item View Item