Организација на научни и стручни конференции и нивниот придонес во науката

Metodijeski, Dejan and Saneva, Dusica (2016) Организација на научни и стручни конференции и нивниот придонес во науката. In: Состојби и перспективи во туризмот, економијата и бизнис логистиката во Република Македонија, 28 May 2016, Stip, Macedonia.

[img]
Preview
Text
Organizacija na naucni i strucni konferencii i nivniot pridones vo naukata.pdf

Download (3537Kb) | Preview

Abstract

Основна цел на овој труд е презентација на материјал поврзан со научните и стручни конференции и нивниот придонес во науката. Во трудот е опфатен историскиот развој на конференциите, дефинирањето и поделбата на конференциите според различни критериуми. Исто така, посветено е внимание на организацијата на конференциите и нивното академско, но и економско значење за дестинациите каде се одржуваат. На крајот од трудот дадени се заклучните согледувања.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Dejan Metodijeski
Date Deposited: 12 Sep 2016 09:54
Last Modified: 12 Sep 2016 09:54
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/16166

Actions (login required)

View Item View Item