Вреднување на залихите со осврт на МСС 2

Gorgieva-Trajkovska, Olivera and Miladinoski, Orce (2016) Вреднување на залихите со осврт на МСС 2. Годишен зборник 2016, Економски факултет, Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип. ISSN 1857-76-28

[img]
Preview
Text
Vrednuvanje na zalihite so osvrt na MSS 2.pdf

Download (648Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
Zbornik_ekonomski_2016.pdf

Download (10Mb) | Preview

Abstract

Во најголем број на деловни работења вредноста која се утврдува за залихите е многу важен фактор за утврдување на добивката. Сепак, вреднувањето на залихите како средства е многу субјективна постапка и сметководствено во пракса се употребуваат многу разновидни методи за нивно мерење. Залихите се еден сегмент во сметководствената евиденција од работењето на деловниот субјект чие што правилно управување, вреднување и евиденција има големо значење, како во одржувањето на континуитетот на работењето на деловниот субјект, така и од даночен аспект

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Olivera Trajkovska
Date Deposited: 26 Aug 2016 11:25
Last Modified: 26 Aug 2016 11:25
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/16101

Actions (login required)

View Item View Item