Фалсификувани лекови - како да се заштитиме

Angelovska, Bistra (2016) Фалсификувани лекови - како да се заштитиме. Ваш аптекар (7). pp. 15-17. ISSN 1857-97

Full text not available from this repository.
Official URL: http://vasaptekar.mk/files/7_MK.pdf

Abstract

Во денешно време, значајно е да се укаже на поимот на фалсификување на лекови, нивното влијание врз здравјето на пaциентите, фармацевтската индустрија и јавното здравје. Лажните (фалсификувани) лекови се дел од широката појава на неквалитетни лекови, кои настанале како последица на намерно и лажно означување на обележјата на идентитетот или потеклото. Со оглед на високата побарувачка за лековите насекаде низ светот фалсификувањето е дејност со високи профити.

Item Type: Article
Subjects: Medical and Health Sciences > Other medical sciences
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Bistra Angelovska
Date Deposited: 07 Jul 2016 10:15
Last Modified: 07 Jul 2016 10:17
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/15954

Actions (login required)

View Item View Item