Анксиозност во наставата по странски јазик

Todorova, Marija and Koceva, Vesna (2015) Анксиозност во наставата по странски јазик. Годишен зборник 2015 - Филолошки факултет, УГД - Штип, 6 (6). pp. 253-258. ISSN 1857-7059

[img]
Preview
Text
Filoloski fakultet_Godisen zbornik 2015.pdf

Download (5Mb) | Preview
Official URL: https://e-lib.ugd.edu.mk/resursi/zbornici/filolosk...

Abstract

Овој труд ја анализира појавата на анксиозност кај студентите при изучување на странски јазик, која предизвикува несигурност, расеаност, мала самодоверба, отсуство на желба да се посетуваат часовите и да се учи јазикот. Целта на овој труд е да се истакнат причините за појавата на анксиозност, да се потенцира нејзиното негативно влијае врз достигнувањата т.е. успехот на студентите и да се поттикне секој наставник да се стреми и да го намали или елиминира тоа чувство со цел да се постигнат позитивни резултати при изучувањето на странскиот јазик.

Item Type: Article
Subjects: Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Vesna Koceva
Date Deposited: 14 Jun 2016 13:24
Last Modified: 14 Jun 2016 13:24
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/15930

Actions (login required)

View Item View Item