Туристичка картографија - учебник

Koteski, Cane (2016) Туристичка картографија - учебник. Универзитет „Гоце Делчев“, Штип, Македонија. ISBN 978-608-244-299-0

Full text not available from this repository.
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/534

Abstract

Ракописот „Учебник по туристичка картографија“, од предметот Туристичка картографија, се изучува во прв циклус, пети семестар, трета година на Факултетот за Туризам и бизнис логистика - Гевгелија, предметот е задолжителен и со неделен фонд на часови од 2+2+1, и се вреднува со 6 кредити.Ракописот е напишан на 260 страници, број на прилози во учебникот на слики изнесува 135, 69 карти и 12 табели. Се состои од осум глави, при што секоја глава е во согласност со наставната програма по предметот туристичка картографија, обемот по содржина ги задоволува критериумите според бројот на часови и според одредбите од Правилникот за единствените основи за остварување на издавачката дејност на Универзитет „Гоце Делчев” во Штип, но и за сите студенти од останати факултети на кои се изучува предметот Туристичка картографија.

Item Type: Book
Subjects: Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Cane Koteski
Date Deposited: 31 May 2016 10:08
Last Modified: 31 May 2016 10:08
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/15876

Actions (login required)

View Item View Item