Самостојна ликовна изложба од циклусот Биопрогресија - Куманово 2014

Efremov, Jordan (2014) Самостојна ликовна изложба од циклусот Биопрогресија - Куманово 2014. [Show/Exhibition]

[img]
Preview
Text
Josko Jordan Efremov Kumanovo 2014.pdf

Download (260Kb) | Preview

Abstract

Со творештвото на Јордан Ефремов кумановската публика имаше можност да се сретне во далечната 1997 г. кога овој уметник имаше самостојна изложба на цртежи и повторно сега, дури по една временска дистанца од скоро 17 години, ќе има прилика да ги види најновите ликовни остварувања на овој, по многу елементи специфичен автор. Инаку, Ефремов овојпат ќе се претстави со една колекција од 20-тина цртежи и слики работени во периодот од неколку години наназад. Циклусот носи наслов “Биопрогресија“ и е резултат на повеќегодишниистражувања направени во атељето на авторот Ефремов.

Item Type: Show/Exhibition
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Jordan Efremov
Date Deposited: 29 Feb 2016 09:06
Last Modified: 29 Feb 2016 09:06
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/15558

Actions (login required)

View Item View Item