Организатор, селектор, промотор и учесник на настанот „Сеќавање на Стела Слејанска“ 2015 година

Stojanoski, Hristo (2015) Организатор, селектор, промотор и учесник на настанот „Сеќавање на Стела Слејанска“ 2015 година. [Performance]

[img]
Preview
Text (ImageMagick conversion from image to application/pdf)
1.pdf

Download (44Kb) | Preview
[img]
Preview
Text (ImageMagick conversion from image to application/pdf)
12299169_1102920496385017_3610759417791348759_n.pdf

Download (34Kb) | Preview
[img]
Preview
Text (ImageMagick conversion from image to application/pdf)
12376042_1102921606384906_4327383753668130332_n.pdf

Download (46Kb) | Preview
Official URL: http://www.ugd.edu.mk/index.php/mk/ugd/vesti/umetn...

Abstract

Настан кој е посветен на еден од најистакнатите пијнисти и професори, воедно еден од основачите на УГД. Настан кој се одржува трета година традиционално во чест на денот на раѓањето на Стела. Овој нстан го подржаа Министерство за култура на Р. Македонија, НАМПРЕС, Фондација Никола Кљусев и УГД - Штип. Во рамките на овој настан беше промовирана монографијата „Стела Слејанска-Стојаноска, Пропагатор на современиот звук“ од авторот Христо Стојаноски

Item Type: Performance
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Hristo Stojanoski
Date Deposited: 17 Feb 2016 12:26
Last Modified: 17 Feb 2016 12:26
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/15495

Actions (login required)

View Item View Item