Англиска литература 2: 16-18 век

Kukubajska, Marija Emilija and Iliev, Krste and Pop Zarieva, Natalija (2015) Англиска литература 2: 16-18 век. ISBN 978-608-244-274-7.

[img]
Preview
Text
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_natalija.popzarieva_Desktop_Angliska literatura 2 .pdf

Download (1668Kb) | Preview

Abstract

Скриптата „ Англиска литература 2: 16-18 век“ ги има предвид следните цели за студентите: 1. Суштински да го совладаат предаваниот материјал преку 2. Анализа на делата со споредбен метод, во контекст на општествен, историски, културолошки, филозофски, економски и уметнички дисциплини од филозофија, историја, социо-култура и уметност. Материјалот во скриптата ќе им помогне на студентите да ги проучуваат сложените книжевни и културни теми и проблеми на Ренесансната поезија, проза и драма низ авторите Филип Сидни, Едмунд Спенсер, Кристофер Марло, Вилијам Шекспир, Бен Џонсон и Метафизичарите, Франсис Бејкон и Томас Мор; литературата во периодот на Реставрацијата и Џон Милтон, како и литературата од 18ти век преку делата на Александар Поуп, Даниел Дефо и Џонатан Свифт.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Humanities > Languages and literature
Humanities > Philosophy, ethics and religion
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Natalija Pop Zarieva
Date Deposited: 17 Feb 2016 12:42
Last Modified: 17 Feb 2016 12:42
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/15492

Actions (login required)

View Item View Item