Методолигија на научно - истражувачка работа (интерна скрипта)

Dimitrov, Nikola (2012) Методолигија на научно - истражувачка работа (интерна скрипта). . (Unpublished)

[img]
Preview
Text
Никола В. Димитров (2011) Методолигија на научно-истражувачка работа, интерна скрипта (скратена верзија),pdf.pdf

Download (1368Kb) | Preview

Abstract

Светот во последните две декади навлезе во нова Денес, а во иднина уште повеќе, научноистражувачката работа ќе се одвива со помош и пред компјутер. Современата научно-истражувачка работа како незаменлива алатка ќе го има компјутерот односно полето на читање, потрага по податоци, средување, пресметки и сл., ќе биде непосредно преку компјутер. Потрагата по литература, прелистување во библиотеки, архиви и уште многу други истражувачки активности ќе биде преку компјутер. Според тоа, научното истражување може да се одвива од дома, но и од секое друго место во мирување или во движење. Значи научникот може да биде на одмор, да се рекреира, но и да истражува, пишува труд, статија, книга и слично. Значително поскапо ќе биде истражувањето во лабораторија и непосредно на терен. А пропо, компјутерот, и понатаму во научно – истражувачката работа, научникот, истражувачот, читателот ќе користи книги, трудови, монографии, списанија, прилози и разни други печатени изданија.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Nikola Dimitrov
Date Deposited: 17 Feb 2016 12:31
Last Modified: 17 Feb 2016 12:31
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/15489

Actions (login required)

View Item View Item