Истражувачките методи и техники – основен услов за остварување на когнитивната настава во паралелките со турски наставен јазик

Dimova, Violeta and Celik, Mahmut and Sulejmani, Umit (2015) Истражувачките методи и техники – основен услов за остварување на когнитивната настава во паралелките со турски наставен јазик. Годишен зборник 2015, Филолошки факултет, 6. pp. 259-265. ISSN 1857-7059

Full text not available from this repository.
Official URL: https://e-lib.ugd.edu.mk/resursi/zbornici/filolosk...

Abstract

Според Пиаже, човекот од своето раѓање, паралелно на своето физичко развивање, се развива и ментално. Зависно од фазите на развитокот на човекот, некои од функциите остануваат непроменети. Гледано од овој аспект децата во раната фаза од основното образование размислуваат конкретно и конкретно извршуваат одредени функции.

Item Type: Article
Subjects: Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Violeta Dimova
Date Deposited: 11 Feb 2016 15:28
Last Modified: 11 Feb 2016 15:28
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/15406

Actions (login required)

View Item View Item