Operacioni parametri na podzemnata gasifikacija na jagleni

Karanakova Stefanovska, Radmila and Panov, Zoran and Dambov, Risto and Popovski, Risto (2015) Operacioni parametri na podzemnata gasifikacija na jagleni. In: VIII Стручно советување со меѓународно учество Подекс-Повекс '15, 13-15 Nov 2015, Krusevo, Macedonia.

[img]
Preview
Text
Trud Karanakova - PODEKS 2015.pdf

Download (674Kb) | Preview

Abstract

Во овој труд ќе бидат опишани операционите параметри на подземната гасификација на јаглен. Притисоците во отворот, степенот на проток на гас, вода и поврзувањето помеѓу дупчотините се најважните параметри кои помагаат за континуиран тек на произведен гас со постојан квалитет и зависат од условите на почвата и квалитетот на јагленот.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Engineering and Technology > Other engineering and technologies
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Blagica Doneva
Date Deposited: 05 Feb 2016 10:16
Last Modified: 05 Feb 2016 10:16
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/15267

Actions (login required)

View Item View Item