Туторска поддршка на ученици Роми кои учат во основно образование во Р.Македонија”

Barbareev, Kiril (2015) Туторска поддршка на ученици Роми кои учат во основно образование во Р.Македонија”. [Project] (Unpublished)

[img]
Preview
Text
Ангажираност Кирил Барбареев.PDF

Download (419Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
kratka informacija za proektot 2015_doc.pdf

Download (150Kb) | Preview

Abstract

Здружението за поддршка на маргинализирани заедници – Ромски Ресурсен Центар (РРЦ) во соработка со Ромскиот Образовен Фонд од Будимпешта имплементираат проект за обезбедување дополнителна образовна поддршка на ученици Роми кои учат во четврто, петто и шесто одделение. Проектот „Туторска поддршка на ученици Роми кои учат во основно образование во Република Македонија“ со негова имплементација почна од 01 Септември 2015 година и ќе трае до 31 Август 2017 година. Проектот е дизајниран да придонесе кон зголемување на квалитетот на знаење и нивото на проодност на учениците Роми кои учат во рамките на основните училишта во Република Македонија. Проектот “Туторска поддршка на ученици Роми кои учат во основно образование во Р.Македонија” (MAC 094) финансиски е поддржан од Ромскиот Едукативен Фонд- Будимпешта. Проектот ќе се имплементира во 16 општини во Р.Македонија, во 49 основни училишта. Проектот ќе се имплементира од Конзорциум од седум ромски невладини организации.

Item Type: Project
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Kiril Barbareev
Date Deposited: 11 Mar 2016 10:00
Last Modified: 11 Mar 2016 10:49
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/15266

Actions (login required)

View Item View Item