Угостителство-умешност и занимање - практикум

Boskov, Tatjana and Taskov, Nako (2015) Угостителство-умешност и занимање - практикум. ISBN 978-608-244-187-0.

Full text not available from this repository.
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/460

Abstract

Послужувањето гости и создавањето производи се такви различни активности кои подразбираат разни принципи на управување и концепти. На најосновно ниво, угостителството како индустрија се состои од организации кои им нудат на гостите љубезност, професионална храна, пијалоци, сместување и услуги, поединечно или во комбинација. Но угостителството е многу повеќе од хотели и ресторани.Следствено на ова, индустријава може да се дефинира на многу начини. Проширената дефиниција вклучува тематски паркови, авиокомпании, центри за игри, бродови за крстарење, сајмови, планирање на состаноци и конвенциски организации. Предизвикот за сите организации во оваа индустрија е да обезбеди нејзиниот персонал секогаш да нуди одредено ниво на услуги кои нивните гости го посакуваат и очекуваат-во секое време, совршено.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Tatjana Boskov
Date Deposited: 26 Jan 2016 12:21
Last Modified: 26 Jan 2016 12:21
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/15033

Actions (login required)

View Item View Item