Основен проект за конзервација, реставрација и реконструкција на сценската зграда на театарот во Скупи

Shentevski, Nikola and Nacev, Trajce (2015) Основен проект за конзервација, реставрација и реконструкција на сценската зграда на театарот во Скупи. [Project]

[img]
Preview
Text
Skupi.pdf

Download (374Kb) | Preview

Abstract

• сценската зграда има лонгитудинална форма, при што конструктивно се издвојуваат три целини: централен дел и две латерални крила (источно и западно). • сценската зграда и гледалиштето имаат иста широчина од 98.00 м • централниот дел на сценската зграда има шест помали простории, за кои се претпоставува дека служеле како соблекувални или простории за подготовка на артистите и техничка поддршка на претставите.

Item Type: Project
Subjects: Humanities > History and archaeology
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Trajce Nacev
Date Deposited: 21 Jan 2016 12:16
Last Modified: 21 Jan 2016 12:16
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/14865

Actions (login required)

View Item View Item