Импликации на финансиските иновации врз банкарскиот сектор – примена на нови финансиски инструменти во банкарското работење

Gogova Samonikov, Marija and Veselinova, Elena (2015) Импликации на финансиските иновации врз банкарскиот сектор – примена на нови финансиски инструменти во банкарското работење. Yearbook, Faculty of Economics, Goce Delcev University - Stip, 7 (1). pp. 67-74. ISSN 1857- 7628

[img]
Preview
Text
MG 1.pdf

Download (495Kb) | Preview
Official URL: https://e-lib.ugd.edu.mk/resursi/zbornici/ekonomsk...

Abstract

Од плеадата финансиски иновации познати во финансиските системи, дел секако припаѓаат на новите финансиски инструменти кои ги користат банкарските институции. Либерализацијата која го следеше финансискиот пазар овозможи низа на новитети кои се анализираат во овој труд. Цел на овој труд е да ги прикаже постојните инструменти и нивните варијанти, како и постоењето на нови деривати кои ги сочинуваат спектарот на инструменти со кои работат банкарските институции. Трудот е теоретски осврт на материјалот, како заклучно согледување.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Marija Gogova
Date Deposited: 20 Jan 2016 12:38
Last Modified: 20 Jan 2016 12:38
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/14775

Actions (login required)

View Item View Item