Скрипта по биоинформатика

Stojanov, Done (2015) Скрипта по биоинформатика. . (Unpublished)

[img]
Preview
Text
BioinformatikaSkripta.pdf

Download (2282Kb) | Preview

Abstract

Ракописот претставува сеопфатен преглед на најчесто употребуваните алгоритми за порамнување и пребарување на генетски секвенци. Алгоритмите се објаснети на конкретни примери. На почеток е даден караток осврт на основните концепти од молекуларна биологија. На крај од ракописот, читателот се запознава со библиотеките на генетски податоци.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Natural sciences > Biological sciences
Natural sciences > Computer and information sciences
Divisions: Faculty of Computer Science
Depositing User: Done Stojanov
Date Deposited: 28 Dec 2015 14:38
Last Modified: 28 Dec 2015 14:38
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/14732

Actions (login required)

View Item View Item