Традиционални месни производи

Kuzelov, Aco (2015) Традиционални месни производи. Универзитет „Гоце Делчев“, Штип. ISBN 978-608-244-233-4

Full text not available from this repository.
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/478

Abstract

Овој учебник е напишан според Наставната програма по предметот Традиционални месни производи, што се изучува на Земјоделскиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ - Штип и е наменет за студентите на насоката Рурален туризам како и за сите научни работници и стручњаци кои се занимаваат со оваа проблематика да своите искуства ги поврзат со нешто ново и со тоа му се помогне на лицето кое изработува традиционални месни производи, а на заедничко задоволство на производителот на традиционални месни производи и фамилијата која тој краен производ ке го проба односно консумира. Во учебникот се опфатени следниве поглавја: Вовед; Добиток за колење; Градба на месото; Хемиски состав на месото; Колење на животните и обработка на труповите на традиционален начин; Расекување на половинките на основни делови; Чување конзервирање на месото на традиционален начин; Изработка на традиционални производиод месо; Изработка на производи од мелено обликувано месо; Изработка на колбаси; Изработка на сувомеснати производи; Топење на масното ткиво.

Item Type: Book
Subjects: Agricultural Sciences > Agricultural biotechnology
Divisions: Faculty of Agriculture
Depositing User: Aco Kuzelov
Date Deposited: 14 Dec 2015 10:05
Last Modified: 14 Dec 2015 10:05
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/14471

Actions (login required)

View Item View Item