Ревизија – обврска, потреба и придобивки

Dimitrova, Janka and Mitrev, Sasa and Sakleva, Violeta (2013) Ревизија – обврска, потреба и придобивки. [Project] (Submitted)

[img]
Preview
Text
РЕВИЗИЈА – ОБВРСКА, ПОТРЕБА И ПРИДОБИВКИ.pdf

Download (503Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
Практични аспекти при Ревизијата на јавните набавки.pdf

Download (419Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
А г е н д а за РЕВИЗИЈА - 12,12,2013.pdf

Download (123Kb) | Preview

Abstract

Во услови на перманентни промени на постојните законски решенија и донесување на нова законска регулатива, менаџментот е секогаш загрижен дали истите се спроведуваат правилно, се со цел вистинито и објективно информирање на сите корисници на информации, со што ќе им се помогне да донесуваат оптимални одлуки од една страна и анулирање на можноста од пропусти и грешки, кои можат да предизвикаат казни, глоби или забрана за вршење на дејност. Целта на семинарот е да се индентификуваат обврските, потребата и придобивките од воведување сектор за интерна ревизија и екстерна ревизија на финансиските извештаи и годишните сметки, информации и документи кои треба да му се дадат на ревизорот, што треба да очекувате од ревизорот како и опфатот и делокругот на работа на ревизијата во Јавни набавки - пропусти и грешки во водењето на постапките за јавни набавки

Item Type: Project
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Janka Dimitrova
Date Deposited: 09 Dec 2015 13:00
Last Modified: 09 Dec 2015 13:00
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/14440

Actions (login required)

View Item View Item