Практикум по хрватска книжевност

Karanikolova-Cocorovska, Lusi (2015) Практикум по хрватска книжевност. Univerzitet Goce Delcev, Stip. ISBN 978-608-244-181-8

Full text not available from this repository.
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/440

Abstract

Практикумот по Хрватска книжевност е наменет за студентите што го слушаат предметот Хрватска книжевност во шестиот семестар на Катедрата за македонски јазик и литература, наставна насока, на Филолошкиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип. Текстот брои вкупно 106 страници, А4 формат и содржи вкупно 13 поглавја. Работен според предметната програма по предметот Хрватска книжевност, кој, периодизациски го изучува хрватскиот литературен 19-ти век и неколку децении од 20-от. Тоа потично значи дека во ова учебно помагало (и во овој предмет) се изучува т.н. Нова хрватска книжевност, на која ние, заради важноста, но и заради периодот што се изучува го додаваме и основоположникот на хрватската модерна и еден од најголемите хрватски автори воопшто, Антун Густав Матош.

Item Type: Book
Subjects: Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Lusi Karanikolova
Date Deposited: 09 Dec 2015 10:40
Last Modified: 09 Dec 2015 10:40
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/14383

Actions (login required)

View Item View Item