Практикум по туристички дестинации

Dimitrov, Nikola and Angelkova, Tanja (2015) Практикум по туристички дестинации. ISBN 978-608-244-258-7.

Full text not available from this repository.
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/499

Abstract

Што претставува туристичка дестинација? Дали е хотел, град, држава или регион? Туристичката дестинација претставува просторна целина која не зависи од административни граници, мора да располага со елементи на понуда и биде пазарно ориентирана, а начинот за управување со туристичката дестинација претставува клучен фактор за ефикасно постигнување на посакуваните цели. Практикум по туристички дестинации е наменет пред сé за студентите од Факултетот за туризам и бизнис логистика. Во практикум е опфатена материја по туристички дестинации која се изучува на студиските програми: Туризам во петтиот семестар (трета година) и Гастрономија, исхрана и диететика во четвртиот семестар (втора година).

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Social Sciences > Other social sciences
Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Nikola Dimitrov
Date Deposited: 22 Jan 2016 09:49
Last Modified: 22 Jan 2016 09:51
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/14371

Actions (login required)

View Item View Item