Туристичка географија - учебник

Dimitrov, Nikola and Koteski, Cane (2015) Туристичка географија - учебник. Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип. ISBN 978-608-244-216-7

Full text not available from this repository.
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/455

Abstract

Туристичката географија е една од водечките научни области во туризмот и воопшто во туристичката индустрија. Токму поради тоа, авторите на учебникот по туристичка географија прават обид , на студентите на Факултет за туризам и бизнис логистика, при Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип, односно на студентите од студиските програми по туризам, гастрономија, исхрана и диететика, да им ги презентираат главните методолошко – географски прашања на општата и посебната или регионална туристичка географија. Исто така, учебникот е наменети и за поширока употреба, односно за лица кои сакаат да добијат повеќе сознанија за туристичката географија или географијата на туризмот.

Item Type: Book
Subjects: Natural sciences > Earth and related environmental sciences
Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Cane Koteski
Date Deposited: 25 Nov 2015 11:13
Last Modified: 29 Oct 2019 09:13
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/14353

Actions (login required)

View Item View Item