Практикум по Туристичка географија

Dimitrov, Nikola and Koteski, Cane (2015) Практикум по Туристичка географија. ISBN 978-608-224-217-4.

Full text not available from this repository.
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/451

Abstract

Практикум по туристичка географија е наменет пред сé за студентите од Факултетот за туризам и бизнис логистика. Во практикум е опфатена материја по туристичка географија која се изучува на студиските програми: туризам, и гастрономија, исхрана и диететика. На овие две програми претдметот туристичка географија се изучува како задолжителен предмет, во прв семестар, со 8 кредити и со фонд од и 3+2+2 часа.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Natural sciences > Earth and related environmental sciences
Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Cane Koteski
Date Deposited: 25 Nov 2015 11:20
Last Modified: 25 Nov 2015 11:20
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/14352

Actions (login required)

View Item View Item