Менаџментот во креирање на здравствена стратегија

Nikoloski, Krume (2008) Менаџментот во креирање на здравствена стратегија. Списание „Економија и бизнис”. ISSN 1409-6781

[img]
Preview
Text
Менаџментот во креирање на здравствена стратегија.pdf

Download (2427Kb) | Preview

Abstract

Здравјето е основно човеково право и главен предуслов за економски разво.Треба да се нагласи, доколку општествениот интерес е во насока на успечно креирање и реализација на здравствената стратегија, тогаш мпраме да го примениме менаџерскиот пристап со акцент на универзална етика кадешто фундаментално хумно право е социјалната цел.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Krume Nikoloski
Date Deposited: 24 Nov 2015 09:15
Last Modified: 24 Nov 2015 09:15
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/14309

Actions (login required)

View Item View Item