Крводарителството во општина Делчево во период од 2000 до 2014 година- анализа на бројот и структурата на крводарителите и промотивните активности

Stoimenovska, Limonka and Angelovska, Bistra (2015) Крводарителството во општина Делчево во период од 2000 до 2014 година- анализа на бројот и структурата на крводарителите и промотивните активности. Фармацевтски информатор. ISSN 1409 - 8784

[img]
Preview
Text
informator.pdf

Download (864Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
limonka informator.pdf

Download (646Kb) | Preview

Abstract

Доброволното дарување на крв претставува израз на етички, хуманитарни, морални и патриотски вредности, а истовремено и граѓанска должност и обврска на секој човек. Човековата крв е лек кој може да се обезбеди со дарување. Да се мотивираат луѓето за дарување на крв во услови на транзиција е многу одговорна и тешка задача, која опфаќа низа активности со кои треба да се влијае врз промената на човековите ставови и однесувања и тоа од најмала возраст кога настанува примарната социјализација на личноста.

Item Type: Article
Subjects: Medical and Health Sciences > Other medical sciences
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Bistra Angelovska
Date Deposited: 03 Nov 2015 14:14
Last Modified: 03 Nov 2015 14:14
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/14162

Actions (login required)

View Item View Item