Секциско предавање на тема Епитафните модалитети во стиховите на Гане Тодоровски

Mladenoski, Ranko and Belcev, Tole (2012) Секциско предавање на тема Епитафните модалитети во стиховите на Гане Тодоровски. In: 39та Меѓународна научна конференција на Меѓународниот семинар за македонски јазик, литература и култура, 20-21 July 2012, Ohrid, Macedonia. (Unpublished)

[img]
Preview
Text
Ranko Mladenoski megjunarodna konferencija Ohrid 2012.pdf

Download (2917Kb) | Preview

Abstract

На XXXIX Меѓународна научна конференција на Меѓународниот семинар за македонски јазик, литература и култура што се одржа во Охрид на 20 и 21 јуни 2012 година Младеноски зеде учество со коавторско секциско предавање, заедно со проф. д-р Толе Белчев, односно со излагање на тема „Епитафните модалитети во стиховите на Гане Тодоровски“. Авторите Младеноски и Белчев ги презентираа интерпретациите на двата епитафа на Тодоровски, но и на неколку песни од поезијата на Тодоровски во кои може да се забележат епитафни специфики.

Item Type: Conference or Workshop Item (Speech)
Subjects: Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Ranko Mladenoski
Date Deposited: 02 Oct 2015 09:58
Last Modified: 02 Oct 2015 09:58
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/13912

Actions (login required)

View Item View Item