Кривичната постапка за коруптивните кривични дела во Римското право

Kosevaliska, Olga (2010) Кривичната постапка за коруптивните кривични дела во Римското право. Masters thesis, Универзитет Св.Кирил и Методиј.

[img] Text
Kaznenata postapka za koruptivni krivicni dela vo Rimskoto pravo.pdf

Download (1568Kb)

Abstract

Целта на монографијата е при нејзината разработка да се разграничи посебната казнена постапка која што постоела во Римското право за изнудата (repetundae) и за корупцијата (caries) односно ambitus (корупцијата во електоратот) од останатите казнени постапки. Овие две постапки се скоро нераздвојни една од друга така што опфаќањето на само едната од нив би бил половичен аспект на секоја од нив.

Item Type: Thesis (Masters)
Subjects: Social Sciences > Law
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Olga Gurkova
Date Deposited: 20 Nov 2012 11:26
Last Modified: 25 Jun 2015 11:26
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/1375

Actions (login required)

View Item View Item