Астрономски календар

Kordanovski, Mihail and Belcev, Tole (2015) Астрономски календар. БороГрафика, Скопје. ISBN 978-608-4539-06-3

[img]
Preview
Text
Kordanovski i Belcev Astronomski kalendar.pdf

Download (653Kb) | Preview

Abstract

Книгата со наслов „Астрономски календар“ од авторите Михаил Кордановски и Толе Белчев претставува еден опширен преглед на православни празници, настани и личности од македонската, од европската и од светската историја. Оваа книга е конципирана така што за секој датум од годината прво се даваат податоци за изгревањето и за заоѓањето на сонцето, потоа се нуди податок за православниот празник на тој датум како и најзначајните сегменти од житието на светецот, па податоци за значајни настани што се случиле на соодветниот датум по што се дава преглед на личности што се родиле и што починале на тој датум. Сето ова е придружено и со бројни илустрации за настаните и личностите што се разработуваат во оваа книга.

Item Type: Book
Subjects: Humanities > History and archaeology
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Tole Belcev
Date Deposited: 14 Aug 2015 11:59
Last Modified: 14 Aug 2015 11:59
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/13699

Actions (login required)

View Item View Item