Медицина базирана на докази-Модул 1

Zisovska, Elizabeta and Zdravkovska, Milka (2012) Медицина базирана на докази-Модул 1. .

[img]
Preview
Text
План за обука во Школата за практикување на МБД.pdf

Download (192Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
Агенда.pdf

Download (186Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
ИЗВЕШТАЈ. за Школа за практикување на МБД.pdf

Download (497Kb) | Preview
[img] Text (Апстракти од сите предавања)
апстракти.rar
Restricted to Registered users only until 31 December 2015.

Download (74Kb) | Request a copy
[img] Text (Формулари кои беа користени за вежбите и ќе бидат користени во праксата)
Формулари.rar
Restricted to Registered users only until 31 December 2015.

Download (84Kb) | Request a copy
[img] Text (Студии како примери з авежбање на сите стратегии и критичката анализа)
Примери за видови на студии.rar
Restricted to Registered users only until 31 December 2015.

Download (4Mb) | Request a copy

Abstract

Креирана е програма со комплетен структуриран материјал за предавања, испит и материјал за вежбање. Модулот е организиран во 3 секции, и тоа: Медицина базирана на докази-поим, дефиниција Потреба за практикување на Медицина базирана на докази Видови на истражувања и хиерархија на доказите Групна работа- совладување на вештини за препознавање на нивоа на докази, видови на истражувања, препознавање на клинички прашања (со фацилитатори во 3 групи) Секција 2- Формулирање на структурирани клинички прашања Клинички прашања во однос на дијагноза, терапија, прогноза Стратегии за пребарување на литературата (literature search) Групна работа-пребарување на литературата (со фацилитатори во 3 групи, совладување на вештини за пребарување, користејќи различни стратегии) Секција 3- Критичка проценка на добиените студии Интерпретација на добиените резултати Клиничка примена на добиените резултати Групна работа- совладување на вештини за критичка проценка на студии и интерпретација на публикувани резултати-со фацилитатори во 3 групи)

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Medical and Health Sciences > Clinical medicine
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Elizabeta Zisovska
Date Deposited: 13 Jul 2015 09:15
Last Modified: 13 Jul 2015 09:15
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/13630

Actions (login required)

View Item View Item