Kорелација помеѓу вкупните хетеротрофни и колиформни бактерии во водите на реката Брегалница

Koleva Gudeva, Liljana and Kunguloski, Dzoko (1991) Kорелација помеѓу вкупните хетеротрофни и колиформни бактерии во водите на реката Брегалница. In: III југословенски симпозиум за микробна екологија, 16-19.oktomvri, Dojran, R. of Macedonia.

[img]
Preview
Text
Trud Dojran 1991.pdf - Published Version

Download (930Kb) | Preview

Abstract

Целта на оваа работа беше да се утврди корелацијата помеѓу вкупните хетеротрофни и колиформни бактерии во водата на реката Брегалница и тоа од изворот па сè до самиот влив во Вардар. Пробите беа земени од слободната вода на девет постојани точки. 1. Извор 2. село Абланица 3. село Митрашинци 4. село Триботивиште 5. село Драмче 6. по брана Калиманци 7. село Зрновци 8. село Долни Балван и 9. Штип. Хетротрофните бактерии беа одредувани со користење на методата на мембранска филтрација на МРА и колиформните бактерии беа одгледувани со користење на истата метода на Ендо агар.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Natural sciences > Biological sciences
Divisions: Faculty of Agriculture
Depositing User: Liljana Koleva Gudeva
Date Deposited: 10 Jul 2015 11:38
Last Modified: 10 Jul 2015 11:38
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/13587

Actions (login required)

View Item View Item