Значењето на препораките базирани на докази во стоматологијата

Zisovska, Elizabeta and Zdravkovska, Milka (2014) Значењето на препораките базирани на докази во стоматологијата. In: Медицина и стоматологија базирана на докази - Научен симпозиум, 18 Oct 2014, Stip, Macedonia.

[img]
Preview
Text
Medicina i stomatologija bazirana na dokazi.pdf

Download (618Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
Симпозиум-октомври 2014.CШтип.pdf

Download (3159Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
СБД.pdf

Download (1424Kb) | Preview

Abstract

Во трудот се презентираат методите на добрата стоматолошка пракса, и начините на креирање на препораки во стоматологијата. Имплементацијата на препораките базирани на докази во стоматологијата е неопходна, а не само потребна;  со развојот на медицинската и стоматолошката технологија, многу е брз продорот на информациите, па проверката на нивната точност и непристрасност би била скоро неможна;  Стоматолозите се пред предизвикот да се справуваат со софистицираните потреби на пациентите и нивните барања.

Item Type: Conference or Workshop Item (Lecture)
Subjects: Medical and Health Sciences > Clinical medicine
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Elizabeta Zisovska
Date Deposited: 13 Jul 2015 11:20
Last Modified: 07 Aug 2015 10:35
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/13573

Actions (login required)

View Item View Item