Пнеумонија кај новородени деца од мајки со позитивни вагинални брисеви во бременост.

Zisovska, Elizabeta and Pehcevska, Nevena and Madzovska, Lidija and Dimitrioska, Renata and Andreevska, Elena (2013) Пнеумонија кај новородени деца од мајки со позитивни вагинални брисеви во бременост. In: 3ти конгрес на гинеколози и акушери на РМ, 16-19 May 2013, Ohrid, Macedonia.

[img]
Preview
Text
NASLOVNA.pdf

Download (1983Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
Pnevminija kaj novorodeni od majki so pozitivni vaginalni brisevi vo bremenost.pdf

Download (1389Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
Ginekologija-naslovna.pdf

Download (257Kb) | Preview
Official URL: http://www.agom-obgyn.org.mk/index.php?&lang=en

Abstract

На овој Конгрес презентирана е тема која го обработува исходот на новородени деца од мајки со позитивни брисеви во бременост Коматалната пнемонија најчесто е причинета од инфекции кај мајката во тек на бременоста. Резултатите сугерираат две препораки: одредувањето на вагиналните брисеви во доцна бременост овозможуваат рана идентификација на новородени со ризик за конатална инфекција, и втората, и овозможува брза терапија со минимизирање на несаканите последици од бактериските пнеумонии во перинаталниот период.

Item Type: Conference or Workshop Item (Lecture)
Subjects: Medical and Health Sciences > Clinical medicine
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Elizabeta Zisovska
Date Deposited: 12 Aug 2015 12:24
Last Modified: 12 Aug 2015 12:24
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/13530

Actions (login required)

View Item View Item