Интервју на д-р Андон Мајхошев: "Владата доминантна, Синдикатот последен во трипартитното партнерство"

Majhosev, Andon (2013) Интервју на д-р Андон Мајхошев: "Владата доминантна, Синдикатот последен во трипартитното партнерство". Opstina Stip, Stipski glas.

[img]
Preview
Text
Intervju-Stipski glas.pdf

Download (2856Kb) | Preview

Abstract

Во интервјуто се дадени најважните истражувачки резултати од повеќегодишното истражување на релацијата: влада, синдикат работодавци за проблемот на колективното договарање во Република Македонија од аспект на општествената моќ на социјалните партнери во државата. клучни зборови: колективно преговарање, колективен договор, социјално партнерство

Item Type: Other
Subjects: Social Sciences > Law
Social Sciences > Political Science
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Andon Majhosev
Date Deposited: 24 Aug 2015 12:00
Last Modified: 24 Aug 2015 12:00
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/13438

Actions (login required)

View Item View Item