Спроведување на кодекс на етика на интерните ревизори во ревизорската професија

Koleva, Blagica and Gorgieva-Trajkovska, Olivera (2015) Спроведување на кодекс на етика на интерните ревизори во ревизорската професија. Yearbook, Faculty of Economics, Goce Delcev University - Stip. pp. 49-57. ISSN 1857- 7628

[img]
Preview
Text
Zbornik_ekonomski_2015.pdf

Download (9Mb) | Preview
Official URL: https://e-lib.ugd.edu.mk/resursi/zbornici/ekonomsk...

Abstract

Апстракт Аналогно на професионалната регулатива во доменот на стандардите за ревизија, специфичностите во ангажманот на интерните ревизори послужиле како сериозен повод за мотивирање на членовите на Институтот на интерните ревизори (ИИА) да изработат посебен кодекс за професионална етика којшто потесно ќе се фокусира на принципите и правилата својствени за интерната ревизорска професија. Клучни зборови: кодекс на етика, интерните ревизори, правила, принципи, ревизија, финансиски извештаи

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Olivera Trajkovska
Date Deposited: 19 Jun 2015 09:50
Last Modified: 19 Jun 2015 09:50
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/13385

Actions (login required)

View Item View Item