Практикум по предметот Италијанската книжевност на барокот, просветителството и неокласицизмот

Velinova, Eva and Karanikikj Josimovska, Jovana (2015) Практикум по предметот Италијанската книжевност на барокот, просветителството и неокласицизмот. ISBN 978-608-244-163-4.

Full text not available from this repository.
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/406

Abstract

Ракописот со наслов „Практикум по предметот Италијанската книжевност на барокот, просветителството и неокласицизмот“ од д-р Ева Ѓорѓиевска и м-р Јована Караникиќ претставува учебно помагало адаптирано на содржините од вежбите по предметот Италијанската книжевност на барокот, просветителството и неокласицизмот, кој студентите од групата Италијански јазик и книжевност на Филолошкиот факултет при Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип го слушаат во четвртиот семестар, со фонд на часови 2+2+1. Ракописот е надополнување на скриптата по истиот предмет и е структуриран со цел да одговори на секоја од наставните содржини поделени во поглавја. Авторките имаат за цел преку практикумот да се овозможи полесно совладување на материјалот на повеќе начини: преку одговарање на прашања, преку понудени модели на анализа на одделни поглавја од избрани текстови и преку толкувања кои ги разгледуваат понудените текстови во поширок контекст на интерпретации.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Eva Gorgievska
Date Deposited: 15 Jun 2015 13:31
Last Modified: 04 Dec 2019 09:45
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/13319

Actions (login required)

View Item View Item