Италијанската книжевност на барокот, просветителството и неокласицизмот - скрипта

Velinova, Eva and Karanikikj Josimovska, Jovana (2015) Италијанската книжевност на барокот, просветителството и неокласицизмот - скрипта. ISBN 978-608-244-162-7.

Full text not available from this repository.
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/407

Abstract

Ракописот со наслов „Италијанската книжевност на барокот, просветителството и неокласицизмот“ претставува една етапа од дијахрониски поставеното изучување на италијанската книжевност, кое започнува со XIV век, а се протега сè до современата италијанска литература. Ракописот е првенствено наменет за студентите од групата Италијански јазик и книжевност на Филолошки факултет при Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип, конкретно за предметот Италијанската книжевност на барокот, просветителството и неокласицизмот којшто е предвиден во четвртиот семестар од студиите. Тој има за цел да ги предочи одликите на секој период од италијанската литература и култура, да ги запознае студентите со најзначајните претставници на тој период и да ги воведе во анализа на нивните дела.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Eva Gorgievska
Date Deposited: 15 Jun 2015 13:30
Last Modified: 04 Dec 2019 09:45
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/13318

Actions (login required)

View Item View Item