Практикум по генетика за студентите на Земјоделски факултет (за интерна употреба)

Ilieva, Verica and Markova Ruzdik, Natalija (2010) Практикум по генетика за студентите на Земјоделски факултет (за интерна употреба). . (Unpublished)

[img]
Preview
Text
Praktikum po genetika.pdf

Download (2074Kb) | Preview

Abstract

Во овој практикум по генетика, кој е наменет за интерна употреба на студентите на прв циклус на студии на Земјоделски факултет, преку многубројни примери и задачи овозможува запознавање на студентите со општите законитости при Менделовото наследување. Вежбите во практикумот имаат за цел запознавање на студентите со основните принципи на генетската контрола на организацискиот, стуктурниот и функционалниот интегритет и континуитет на живите системи, како и стекнување на неопходните знаења за принципите на пренесување на генетските информации од генрација на генерација.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Agricultural Sciences > Agricultural biotechnology
Divisions: Faculty of Agriculture
Depositing User: Natalija Markova Ruzdik
Date Deposited: 09 Jun 2015 14:07
Last Modified: 09 Jun 2015 14:07
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/13284

Actions (login required)

View Item View Item