Финансово право - рецензиран практикум

Blazevski, Ljupco and Miseva, Kristina (2015) Финансово право - рецензиран практикум. ISBN 978-608-244-161-0.

Full text not available from this repository.
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/393

Abstract

Ракописот со наслов „Практикум по Финансово право“ од авторите д-р Љупчо Блажевски и м-р Кристина Мишева претставува заокружена целина конципирана согласно актуелната наставна програма по предметот Финансово право наменет за студентите од прв циклус на студии на Правниот факултет. Преку содржината опфатена во практикумот, студентите треба да се стекнат со емпириска и детална претстава за поимот, природата и карактерот на финансиите, видовите финансии, поимот и развојот на финансиската дејност на државата, правните основи за остварувањето на финансиската дејност на државата, за настанувањето, постоењето и престанувањето на финансиско-правните односи, финасико-правната-норма, и финансовото право воопшто

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Social Sciences > Law
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Kristina Miseva
Date Deposited: 02 Apr 2015 10:41
Last Modified: 07 Apr 2015 13:18
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/13007

Actions (login required)

View Item View Item