Финансово право - рецензирана скрипта

Blazevski, Ljupco and Miseva, Kristina (2014) Финансово право - рецензирана скрипта. ISBN 978-608-244-148-1.

Full text not available from this repository.
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/401

Abstract

Скриптата финансиско право – општ дел, пред се има намена за интерна употреба на студентите на Правниот факултет при Универзитет „Гоце Делчев“- Штип. Основна цел на авторите е да направат еден скромен сублимат од трудовите од областа на финансиите и финансиското право, кои најчесто се во употреба на универзитетите во Република Македонија и регионот. Мотивот да се зафатат авторите за еден ваков ангажман е како резултат на согледаната потреба, да низ еден концизен проект се отсликаат компаративните оценки и ставови кои се однесуваат на прашања кои се во тесна врска со постоењето на функционалното дејство на финансиите од правен аспект. Без претензии да се навлезе подлабоко во елаборирањето на финансиските феномени и законитости, трудот е замислен како скромен придонес, од правен аспект да се објаснат одредени претпоставени финансиско-правни состојби кои се во каузална врска со функционирањето на финансискиот систем на Република Македонија.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Social Sciences > Law
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Kristina Miseva
Date Deposited: 02 Apr 2015 10:31
Last Modified: 08 Apr 2015 10:39
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/13006

Actions (login required)

View Item View Item