Техники на цртање - скрипта

Efremov, Jordan (2014) Техники на цртање - скрипта. ISBN 978-608-244-118-4.

Full text not available from this repository. (Request a copy)
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/ugd/index.php?id=367

Abstract

Опфатени се ликовните елементи и принципи кои го сочинуваат цртежот, потоа се опфатени техниките на цртање на повеќе ликовни мотиви, од наједноставни, кон посложени, почнувајќи од цртање на мртва природа, на пејзаж, цртање на портрет и цртање на човечка фигура од чисто ликовен, но и од моден аспект, цртање на темелни модни фигури и силуети.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Engineering and Technology > Other engineering and technologies
Divisions: Faculty of Technology
Depositing User: Jordan Efremov
Date Deposited: 23 Mar 2015 09:41
Last Modified: 15 Apr 2015 08:49
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/12871

Actions (login required)

View Item View Item