Пишаните и визуелни извори за традиционалните игри во крајот на 19 и почетокот на 20 век

Janevski, Vladimir (2011) Пишаните и визуелни извори за традиционалните игри во крајот на 19 и почетокот на 20 век. Годишен зборник 2011 на Факултетот за музичка уметност при УГД Штип, 2 (2). ISSN 1857-7296

[img]
Preview
Text
163-281-1-PB.pdf

Download (346Kb) | Preview
Official URL: http://js.ugd.edu.mk/index.php/YFMA/article/view/1...

Abstract

Најраните податоци во литературата кои се однесуваат директно на традиционалното играње, формата, обликот, стилот и репертоарот, потекнуваат од крајот на 19 и почетокот на 20 век. Напоредно со литературните извори се појавуваат и првите визуелни извори во Македонија.

Item Type: Article
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Vladimir Janevski
Date Deposited: 02 Mar 2015 10:30
Last Modified: 04 Aug 2015 10:52
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/12834

Actions (login required)

View Item View Item